medex.ba - jednostavno izvan konkurencije


Po riječima mnogih, informacioni sistem MEDEX jednostavno nema konkurencije, kako u BiH tako i u regionu. Potpuna automatizacije medicinske dokumentacije, napredni scheduling sistem, on-line rezervacije pregleda od strane samih pacijanata. Računar, tablet, mobitel - sve perfektno funkcioniše. Definitivno, najlakši i najbrži put do unapređenja rada klinika i doktorskih ordinacija.

U dosadašnjem periodu je kroz sistem MEDEX procesirano preko 6,700 pregleda i, po riječima mnogih korisnika, upravo je to doprinijelo poboljšanju rada cijelih klinika. Kao što znamo, izgled, funkcionalnost i cjelokupni proces na sistemu MEDEX je vrlo sličan procesima koji se rade u tzv. ručnom načimu rada, i to se pokazalo kao dodatni, veoma pozitivni faktor. To i ne čudi kada znamo da su dizajn, programiranje, implementaciju, materijale i svu popratnu dokumentaciju kreirali isti stručnjaci kao i oni koji su kreirali informacione sisteme svih fakulteta Univerziteta u Sarajevu, svih osnovnih i srednjih škola Kantona Sarajevo, svih osnovnih i srednjih škola Srednjo-bosanskog Kantona itd.

Međutim, potrebe korisnika se stalno mijenjaju i zahtjevi uobičajeno postaju sve veći. Tako je i sa informacionim sistemom MEDEX . Pokazalo se da postojeće rješenje, mada izvrsno u svojoj suštini, ipak malo zaostaje za vremenom. Naime, statistika potvrđuje da sve više i više korisnika ovog sistema koristi mobilne aparate za njegov pristup. U pitanju je brojka od 53.4%, i ta brojka raste.

Na žalost, stari sistem MEDEX  nije bio u potpunosti prilagodljiv i podesan za korištenje preko mobitela. I to je bio jedan od glavnih njegovih nedostatataka.

Druga najčešće tražena funkcionalnost je bila da se unaprijedi način štampanja dokumenata. Naime, ugrađena funkcionalnost web preglednika za štampanje nije u potpunosti adekvatna i kreira ne-optimizirani ispis na samom printeru.

To su ukratko bili glavni razlozi zašto smo odlučili u potpunosti re-dizajnirati prethodni sistem i riješiti gore navedene nedostatke, istovremeno nastojeći zadržati postojeći izgled i način rada.

Sa zadovoljstvom obavještavamo sve korisnike sistema da je od 12.12.2020. godine instaliran i aktiviran u potpunosti novi sistem MEDEX! Novi sistem je izgrađen u novoj, naprednijoj tehnologiji, u potpunosti je prilagodljiv svim korisničkim uređajima (responsive design), ima mogućnost automatskog kreiranja pdf dokumenata i razrješava mnoge druge, prethodno uočene nedostatke.

Komentari

Budi prvi da objaviš svoj komentar!

Objavi komentar